Logo Transparant WerkgroepWaanders SmallDe Werkgroep Waanders Verfraaiing Worpplantsoen, kortweg Werkgroep Waanders, is op initiatief van de gemeente Deventer gevormd en bestaat uit personen die op een of andere manier een speciale betrokkenheid hebben bij het Worpplantsoen. De werkgroep voert de regie over de verfraaiing in nauwe samenwerking met ambtenaren van de gemeente Deventer waartoe pragrammaonderdeelmanager Leefomgeving Willem Mulder, wijkambtenaar Joris Hendriks, wijkbeheerder Menzo Koopman en plantsoenbeheerder Bert Prummel.

De werkgroep stelt zich voor:

Jan BarwegenJan Barwegen

Samen met Marja en onze kinderen woon ik sinds 1989 in de prachtige wijk de Hoven. Ik geniet dagelijks van het prachtige Worpplantsoen.
Mijn hobbies zijn fotografie, zingen en vogels. Je ziet me dan ook regelmatig met de camera in het park en omgeving. In het voorjaar tellen we met plezier de vele broedvogels in wijk en park.
Met het legaat van Waanders kunnen we het park nog mooier maken dan het al is.
 

Martin JansenMartin Jansen

Ik woon met mijn gezin sinds 1998 op de Worp en sinds 2003 op een steenworp afstand van het Worpplantsoen. Mijn grote passie is voetbal, van het derde bij Activia, tot het coachen van de jeugd en op vrijdagavond een balletje trappen met medewijkbewoners in het Worpplantsoen. Van 1997 tot 2007 werkte ik als Projectleider bij de gemeente Deventer aan de herinrichting van de stadsparken, waaronder het fraaie Worpplantsoen. Ik ben dus niet alleen als bewoner, maar ook vanuit mijn groene achtergrond, zeer betrokken bij dit bijzondere stadspark. De heer Waanders woonde een aantal huizen bij mij vandaan, maar ik sprak hem nooit. Ik vind het bijzonder dat hij zijn erfenis nalaat aan het park en de mensen die daar gebruik van willen maken. Ik ben zeer benieuwd welke ideeën voor verdere verfraaiing van het park er leven onder de wijkbewoners.

Odilia CobbenOdilia Cobben

Ik ben Worpbewoner sinds 1993 en vind het een voorrecht om zo’n mooi park naast de deur te hebben. We hebben er wat afgewandeld en gefietst toen de kinderen klein waren. Nu kom ik er wekelijks doorheen tijdens het hardlopen.

Ik houd van tuinieren en zingen.

 

Harry JolingHarry Joling

 
Met mijn vrouw Marijke woon ik nu 10 jaar aan de Worp. Met alle vrijwilligers van Worp Wegwerp Vrij werken we al vanaf 2010 aan een schoon park en strand.

Als hobby houd ik mij vooral bezig met beeldhouwen in steen en brons.

Erna KoersErnaKoersCustom

Al bijna 30 jaar woon ik samen met mijn man Han, op de Worp, aan de Worp en geniet ik iedere dag van het prachtige Worpplantsoen!
Het is goed te zien dat ons park zo intensief gebruikt wordt!
Ik zie dagelijks kinderen voetballen, (leren) fietsen, sleetje rijden vanaf de dijk...
Ik zie volwassenen wandelen, hardlopen, bewegen op muziek, tai chi en bootcamp beoefenen, BBQen of genieten van muziek bij onze muziekkoepel!
Een paar jaar geleden was er een adembenemend tafereel van bewegend licht tijdens Deventer op Stelten.
Ik hoop nog 30 jaar van dit geweldige park te mogen genieten!
 

Bart KruijshoopBartKruijshoopCustom

Sinds 1987 woon ik samen met Elmi op de Worp, en inmiddels zijn onze kinderen daar groot geworden en al (bijna) uitgevlogen. In die tijd ben ik op meerder gebieden actief geweest in de wijk, de realisatie van het Hovenhuus, de restauratie van het Worpplantsoen en vele kleinere initiatieven. Het Worpplantsoen is daarbij altijd belangrijk geweest niet alleen als plek om met de honden te wandelen, een leuk evenement mee te maken maar ook als "voortuin" van de stad. De kans om gebruik/beleving van het park te versterken met het Waanders-legaat spreekt mij aan en ik hoop op verrassende ideeën daarvoor.

Marjan Ravestijn
Marjan Ravestijn

In 1988 ben ik met echtgenoot Paul en 3 dochters op de Worp aan de Worp komen wonen. Waardering hebben voor en genieten van zo’n mooi park voor de deur, is onze kinderen met de paplepel in gegoten en zo genieten zij nu elders in Nederland van het “groen”.
Paul en ik genieten elk jaar weer van de seizoenen, die het park ons laat zien, horen en ruiken. Na de laatste opknapbeurt van het park nodigt de omgeving nog meer uit er gebruik van te maken. En dat doen de Worpbewoners ook. Daarnaast vinden ook andere Deventernaren steeds meer deze plek. Mede door de activiteiten in de muziekkoepel. Waar wij met regelmaat ook van mogen genieten.
Heel jammer is het om te zien, dat we slordig omgaan met afval. Ik vind het werk, verricht door de werkgroep “Worp Wegwerp Vrij” bewonderenswaardig. Maar ik vind ook, dat zo’n groep er niet zou moeten zijn. Omdat het heel gewoon is, dat we onze eigen rotzooi weer mee naar huis nemen. Of in de afvalbakken gooien. Daarvan zijn er genoeg. Of toch niet? Hetzelfde geldt voor de poep, die baasjes van hun hond laten liggen. Ik heb er al veel over nagedacht, hoe we dat met elkaar op kunnen lossen. En ik weet dat ik niet de enige ben. Het is een kwestie van verantwoordelijkheid nemen voor het opvoeden van onze kinderen en elkaar. Verder kom ik helaas niet. Wie oh wie bedenkt hiervoor een uitvoerbaar duurzaam plan? Dat zal zeker het park verfraaien. Daarnaast kijk ik heel erg uit naar nog meer plannen, die ingediend worden en waarover wij ons mogen buigen.
  Hans Rosenkamp

Hans Rosenkamp

Rasechte Deventenaar (1950), gek op muziek, zijn gezin en kleinzoon. Is oprichter en voorzitter van de St.Muziekkoepel Worpplantsoen. Als ondernemer en als docent bezeten van pakkende (ruimtelijke) vormgeving, architectuur en mooie dingen. Is drummer en kan niet tegen rommelzooi, asociaal gedrag en slecht weer. Voorstander van samenwerkingen en slimme oplossingen.
 

John VosJohn Vos

Woon met echtgenote Lidy sedert 1976 op de Worp en geniet volop van de prachtige leefomgeving.

Na de komst van de muziekkoepel in het Worpplantsoen geniet ik nog meer van dit fraaie park en wil graag meewerken aan een nog mooier plekje in onze wijk.

Mijn grootste hobby’s zijn bridge, muziek, werken aan een duurzame samenleving en opa-zijn.

Zie ook het profiel op mijn website.